Oktáva A v hlavním městě

20.11.2012 19:29

Oktáva A v hlavním městě

Ve dnech 1. až 3. října třída oktáva A navštívila hlavní město Prahu. Dozor statečně zastřešili páni profesoři Mgr. Tomáš Fismol a Mgr. Petr Vondráček.

Cestovali jsme vlakem společnosti RegioJet, cesta tam byla příjemná, nazpět jsme se potýkali se dvěma nedostatky, a to zpoždění vlaku a jistou neochotu ze strany personálu.

Ubytovali jsme se v hostelu Klamovka nedaleko centra města (asi 10 min. tramvají), poloha i komfort byly minimálně dostačující, a proto můžeme ubytovnu doporučit ostatním ročníkům mířícím do Prahy.

Během tří dní jsme navštívili mnoho památek stověžaté Prahy. Jmenovat můžeme například Staroměstskou radnici, Betlémskou kapli, Židovské město a Hradčany. Prohlídky nám přiblížily historii a povahu našeho národa. V pondělí jsme mimo jiné navštívili Národní divadlo, a to hned dvakrát – poprvé na exkurzi a pak večer na představení. Zpracování Krále Leara jsme přijali velice rozpačitě. Několika z nás se inscenace líbila, nutno však přiznat, že mnozí divadlo se zklamáním opustili během přestávky.

Nejkrásnější společný zážitek z výletu byla plavba po Vltavě, při které jsme si mohli prohlédnout mnoho pamětihodností Prahy a vůbec ono krásné panorama našeho hlavního města.

Na závěr musíme poděkovat našim spolužačkám Thuy Quynh Truong a Pavle Kostelníkové za organizaci celého zájezdu a profesorům Mgr. Tomáši Fismolovi a Mgr. Petru Vondráčkovi za trpělivost, shovívavost a vůbec za odvahu, se kterou se do tohoto podniku vrhli.

 

Lenka Vojtěchovská, oktáva A


 

 

Zpět