Skončila základní část Šmeralka cupu

05.01.2014 13:15

Už řadu let se na naší škole pořádá florbalová liga, ve které mezi sebou bojují týmy z nižšího i vyššího gymnázia o velkou trofej - Šmeralův pohár. Dnem 13. 12. nám skončila základní část letošní ligy, pojďme se tedy ohlédnout na ty nejdůležitější momenty.

 

Vítězem základní části se stala Septima A, která sice měla stejný bodový zisk jako druhá Sexta A, ale vzájemný zápas zvládla lépe Septima. Dalé se do play-off probojovali třetí Kvinta A, čtvrtá 1.A, pátá 2.A, šestá Kvarta B, sedmí kantoři a osmá Tercie B. Boj o poslední postupové místo byl také velmi dramatický, tercie měla stejně bodů jako Sekunda B, a nakonec rozhodoval až vzájemný zápas. Na desátém místě se ztrátou pouhého jednoho bodu na osmé místo se umístila Sekunda A, a na posledním jedenáctém místě skončila Prima B.

 

Celkem bylo vstřeleno 545 gólů a registrováno je 59 střelců! Střelecky nejpilnějším týmem se stala Septima A, která dokázala vstřelit 97 branek. Týmem s nejlepší obranou se pak stala Kvinta A, která za záda gólmana pustila jen 23 gólů.

 

Nejlepším střelcem základní části se stal David Hyrš z 1.A s 62 brankami. Na druhém místě se pak umístil Dominik Krayzel (SEPA) s 53 brankami a na společném třetím místě se umístili Ondra Calábek (SXA) a Vojta Sieja (KVIA) oba s 26 brankami. Ani mladší gymnázium se nenechalo zahanbit a v první desítce střelců se umístili hned dva - osmý Štěpán Šňupárek (PA) s 20 góly a desátý Vašek Kobilík (KVB) se 17 góly.

 

Ve statistice přestupků proti pravidlům jsme si od loňského roku určitě polepšili, bylo registrováno jen 6 vyloučení, z toho 2 pro třídu KVB. Zajímavou statistikou jsou také vlastní góly - bylo jich zaznamenáno celkem 13 a tři hráči si dokonce vstřelili vlastní góly dva.

 

V utkání ve kterém padlo nejvíce branek porazila 1.A Primu B 15:7.

Kandidátů na nejzajímavější a nejnapínavější utkání je více, ale pro mě to pravděpodobně byl duel Primy B s Tercií B, kdy se Tercie v první třetině ujala vedení 1:0, ale potom se jejich střelci nedokázali prosadit proti obraně primy a další třetina byla bez gólu. Nakonec, dvě minuty před koncem, prima srovnala skóre a šlo se na nájezdy, ve kterých dokázala prima vyhrát.

 

Jak v loňské lize tak i v letošní jsme se museli vyrovnávat s návštěvností utkání.  Některé zápasy přitáhly fanoušky, ale hrály se i takové, kde byla tělocvična skoro prázdná,což je škoda. Věříme však, že zápasy play-off, které se budou hrát od ledna, přitáhnou více diváků. I přes drobné nedostatky, jako ne-docházka na zápasy (5 zápasů bylo kontumováno) nebo odhlášení dvou týmů v průběhu soutěže, se domnívám, že se letošní ročník vydařil a my se teď můžeme těšit na napětí, které nám přinesou vyřazovací boje.

 

Na závěr samozřejmě patří dík lidem, bez kterých by se liga neobešla. Za vstřícnost při jednání a poskytnutí tělocvičen děkujeme řediteli školy Mgr. Ladislavu Vasevičovi; za to, že si vzal ligu pod svá “křídla” a za trpělivost při dozorech děkujeme Mgr. Nikolasovi Manolcisovi. Dík patří také klukům, kteří mi pomáhali při pískání a zapisování zápasů, jmenovitě Ondřeji Chlapkovi, Ondřeji Calábkovi, Martinu Lazeckému a také bývalému organizátorovi Tomáši Babinskému, který mi radil a pomáhal s tabulkami, bez nichž bych ligu sám nezvládl.

 

Dominik Krayzel, hlavní organizátor ligy

 

Opraveno. Pěkné!

Zpět