ACTA a její boj proti hackerům - Štěpán Piňos PRIMA A

12.02.2012 18:58

 

     Před časem se opět internetem prohnala zpráva o smlouvě ACTA. Pro ty, kteří nevědí ,co je ACTA. ACTA je mezinárodní Obchodní dohoda proti padělání. K 26.lednu 2012 ji podepsalo 22 členských zemí EU. Japonsko, USA a další země ji podepsaly už na konci roku 2011. Dohoda navrhuje postupy a sankce pro potírání padělání a porušování duševního vlastnictví. Česká republika ale zatím ratifikaci smlouvy pozastavila . Stejně se zachovalo i Slovensko, Polsko a Německo.

     Některé její součásti ale mohou způsobit vážné potíže i řádným občanům. Systém třikrát a dost měl sloužit k odpojování uživatelů od internetu v případě, že se opakovaně dopustí  jednání v rozporu s přijatými pravidly.

     Můj názor na ACTA je velice jednoduchý. Chápu, že se na celém světě dnes a denně napojují do počítačů milióny hackerů, ale nechápu, proč by měl trpět řádný občan, kterému slouží počítač jako školní či pracovní pomůcka! Proč se správci internetových stránek mají  dívat, co soukromá osoba na jejich stránce dělala?  Říká jim něco  ochrana soukromí ? V našich počítačích máme uložené citlivé věci, proč by to měl vidět někdo jiný ? Doufám, že pan prezident Klaus tuto smlouvu nepodepíše, a že se proti těmto věcem dá bojovat i jinak. Na tuto věc mám svůj názor a doufám, že ho máte stejný či alespoň podobný.

 

 ŠTĚPÁN PIŇOS   PRIMA A

Zpět