Benefiční Koncert Proti Konci Světa

10.01.2013 18:45

 

  Den před koncem světa, který se samozřejmě nekonal, se konal Benefiční Koncert Proti Konci Světa, prostřednictvím kterého se podporoval projekt STUDEO, na postavení budovy, která má vyrůst v Praze v Jedličkově ústavu. Tím mají vzniknout prostory pro vzdělávání postižených lidí a rozvíjení talentu.

  Tento koncert se konal ve třech největších  městech čili v Praze v Incheba Aréně, v Brně ve Flédě a tady v Ostravě v plynojemu Gong v Dolních Vítkovicích. V Praze koncert podpořili Support Lesbiens,  Illustratosphere, Chinaski a skupina z Jedličkova ústavu The Tap Tap. V Brně ho podpořili Mandrage, Pavel Šporcl, Tata/Boys, Eliščin Band a speciálním hostem byla Květa Fialová a moderoval Tomáš Hanák. V Ostravě ho přišli podpořit Xindl X, Buty, Mňága a Žďorp a Charlie Sraight a moderoval Ruda z Ostravy alis Ruda Kavalčik. Nejprve na uvítání zazpívali Mňága a Žďorp a pak jsme se přepojili přímým přenosem do Prahy do Incheba Arény a tam nás přivítal Ladislav Angelovič.

  Poté nám skupina The Tap Tap zapívala písničku  Moje volba, kterou pro ně složil jeden člen ze skupiny Trabant. Pak již následoval ostravský program. Hlavní zpěvák Charlie Straight v zápalu dokonce skákal jako opice a málem spadl z pódia. Xindl X alias Ondřej Ládek nastoupil jako třetí v pořadí. Ze začátku hrál na ukulele, ale potom to přešlo do norální kytary. Zpíval např. Chemie, Zlato a nakonec, když už byly ty Vánoce tak zazpíval Štědrý večer nastal v jeho upravené verzi, která zazněla i na naší školní vánoční besídce.

  Jako předposlední vystoupila skupina Buty. Během koncertu i po něm jsme si mohli koupit např. boty proti konci světa, trička proti konci světa, odznáčky a také klíčky, které byly zapojeny do soutěže. Každý klíček měl na sobě napsané číslo. Bylo jich 2012 a každý kdo vlastnili klíček, něco vyhrál. Hlavní cenou byl zájezd pro dvě osoby do říše Májů.

  Závěr koncertu tvořila společná píseň všech účinkujících Konec světa- zrušeno, kterou složil Tomáš Hanák. Mi osobně se tento koncert líbil, byl skvělý.

Kamila Holmanová, PB

 

Opraveno.

Zpět