Čtvrtfinále florbalového Šmeralka cupu - Tomáš Babinský

03.01.2013 21:32

pondělí 7. 1. 2013        

         15:00 OKTB – SXB

         15:20 SEPA – SEPB

 

čtvrtek 10. 1. 2013

         14:10 Kantoři – KVIA

         14:30 SXA – 3. A

 

pondělí 14. 1. 2013      

         15:00 OKTB – SXB

         15:20 SEPA – SEPB

 

čtvrtek 17. 1. 2013

         14:10 Kantoři – KVIA

         14:30 SXA – 3. A

 

pondělí 21. 1. a čtvrtek 24. 1. případné třetí čtvrtfinálové zápasy

 

 

Hrát se bude v prostorách tělocvičny MGO, opět 3 x 5 minut hrubého času, s brankářem a 3 hráči v poli. Vítěz čtvrtfinálové série, hrané na dva zápasy, postoupí do semifinále, kde budou soupeři nalosování podle pořadí v základní části ligy. Nyní si ale představme čtvrtfinálové dvojice:

 

Kvinta A – Kantoři

Jasným favoritem klání je Kvinta A, která s jedinou porážkou vyhrála celou základní část. Kvinta se spoléhá předevšm na výborné střelce Calábka s Odehnalem. Čelit jim bude obětavá týmová hra kantorů, góly se očekávají především od první formace ve složení Gromnica, Manolcis, Vondráček. Střet v základní části ale ukázal, že výběr kantorů má šanci; ve vzájemném zápase totiž podlehl až v samostatných nájezdech.

 

Sexta A – 3. A

Repríza loňského finále slibuje velmi zajímavou podívanou. „Třeťáci“ stejně jako loni v základní části neoslnili, ale dá se očekávat, že playoff, navíc se Sextou, která je loni odsoudila ke druhému místu, bude naprosto jiný šálek čaje. Sexta A letos se 101 vstřelenými a 33 obdrženými brankami vévodí jak střeleckým, tak i obranným statistikám. Rozhodujícím faktorem zřejmě bude, zda se podaří hráčům 3. A ubránit kanonýra Krayzela.

 

Septima A – Septima B

Krok do neznáma, co se očekávání ohledně hry a výsledku týče, a to z toho důvodu, že vzájemný zápas v základní části byl kontumován. Derby septim ale zajisté nabídne nesmlouvavou a zarputilou bitvu. Septima B letos postrádá střelce, jedinou výjimkou je Ocelka, který ale nestačí na vše sám. Tým dvojnásobných ex-mistrů tak v negativním smyslu boří prognózy; až 6. místo v základní části nečekal nikdo.

 

Oktáva B – Sexta B

Duel Oktávy B se Sextou B bude zejména soubojem obětavosti obrany Oktávy s kanonýrem Zaorálkem, který ovládl soutěž střelců s těžko uvěřitelnými 84 zásahy. Oktáva se letos prezentuje solidní, týmově založenou hrou (důkazem budiž hned 4 střelci v TOP20) , ale v rozhodujících momentech občas doplácí na nemohoucnost v zakončení. Oktáva, finalista z předminulého ročníku, touží po odvetě za porážku v základní části a slibuje boj do poslední sekundy. Ostatně co jiného může slibovat tým, jenž na titul stále čeká a letos má poslední šanci jej získat.

 

Čekají nás velmi napínavé souboje, jejichž vítěz se nakonec stane 4. mistrem MGO ve florbalu. Věříme, že mnoho z vás si najde cestu na provizorní tribuny a vytvoří důstojnou kulisu všem čtvrfinálovým kláním!

 

Tomáš Babinský

Oktáva B

 

Opraveno. Chtělo by to doplnit zajímavým obrázkem nebo fotografií.

Zpět