Florbalová liga aneb souboj Davida s Goliášem

21.12.2011 18:38

"Nadšeně hrající Prima se dostala k příležitostem," i takto lze popsat některá utkání Matiční florbalové ligy. Na jednu stranu se studenti prvního ročníku osmiletého gymnázia proti maturantům dostali pouze do šancí, na stranu druhou se však velice statečně popasovali s neuvěřitelným věkovým rozdílem sedmi let. Třetí ročník florbalové ligy přinesl několik změn, přičemž nejvýraznější se stala možnost přihlášení týmů z prvního stupně gymnázia.
   Ačkoli se s postupem času v tabulkách projevily výkonnostní rozdíly, pro nejmladší studenty se jistě jednalo o nedocenitelné zkušenosti do budoucnosti. "Nehledě na výsledek bojují pořád stejně srdnatě," prohlásil o nejmladších účastnících hlavní organizátor, Tomáš Babinský.
   Jako druhou velmi výraznou novinku zmiňme úspěšné zorganizování Předvánoční exhibice. Šlo o střet na první pohled ještě nevyrovnanější - utkání mezi výběrem nižšího stupně a výběrem profesorského sboru. Kantoři vůbec nezklamali, i přes nepříznivý výsledek neustále předváděli kvalitní výkon a bavili své studenty jak se patří.
   V letos zavedených novinkách se plánuje pokračovat a natrvalo tak obohatit sportovní aktivity studentů.

 

Vojta Mohyla



 
Zpět