Hodnocení SKIareálů a ubytování- Vaňkův kopec

28.01.2013 18:56

Hodnocení SKIareálů a ubytování

  1. Vaňkův kopec

 

Jak je již z názvu čitelné vydal jsem se hodnotit skiareály a ubytování. Dnes jsem se byl podívat do z Ostravy nedalekého skiareálu Vaňkův kopec.

Je to jedna velká sjezdovka, přičemž na každé straně má vlek: pomu a dvojkotvu. Parkoviště je od skiareálu vzdáleno cca sto metrů a zdarma, pokud si ale přivstanete a chytnete, jak se říká "dobrýho fleka", tak s lyžemi na zádech neujdete ani dvacet metrů. Tudíž s parkovištěm problém není.

Stačí sjet ze sjezdovky a uvidíte bistro, ve kterém najdete za přijatelné ceny obyčejné občerstvení typu: párek v rohlíku, langoš, hranolky, placek nebo polívku. Žádné velké obědy ale nehledejte.

A teď už vyrazíme na sjezdovku. Trať sice upravena byla, ale i přesto na nižší části sjezdovky se nacházela zledovatělá plocha. A za co areál ale nemůže je postupná přeplněnost lyžaři, to ovšem nemůžeme areálu přičíst k záporným bodům. Vyjedete-li na nejvyšší bod sjezdovky, tak dolů se projedete po 600metrů dlouhé trati. Pro zdatné lyžaře to možná není nic moc, ale pro mě jako rekreačního sportovce je sjezdovka dostačující.

Dále se zde nachází tábor instruktorů a lyžařská škola s provazovým vlekem pro ty nejmenší.

A ceny? Když si vyjedete jako já, tak za čtyři hodiny denního lyžování dítě do 14 let zaplatí 190Kč, dospělí 280Kč, pokud ovšem vrátíte zpět permanentku, ušetříte 50Kč. Ještě připomínám, že denní lyžování je pouze do čtyř hodin do odpoledne. Chcete-li si užít osvětlené večerní sjezdovky, tak za celoveřerní lyžování (od 16:00 – 21:00) zaplatí dítě 230Kč a dospělí 320Kč. Pokud jste pomalí lyžaři a nemáte rádi časové SKIpasy, tak ani to není problém, za osm jízd denního lyžování zaplatí dítě 160Kč a dospělý 220Kč. Večerních osm jízd je pochopitelně dražší 170Kč pro dítěte a 250Kč pro dospělého.

Pokud si potřebujete půjčit lyže, tak ani to není problém. Kompletní lyžařský set půjčíte za 190Kč za den, v případě dospělého člověka je to 290Kč. Snowboardová výbava je zde samozřejmostí.

Co bych vytknul - sjezdovka je skutečně krátká, ovšem pro nás Ostraváky je to jeden z nejlépe dostupných SKIareálů. Kdybych měl tento areál ohodnotit od 0 do 10, dostane číslo 7. Doporučuji především rekreačním lyžařům.

 

ONDŘEJ SLIŠKA SA

 

Opraveno.

Zpět