Jesus Christ Superstar popáté!

06.12.2012 14:51

Studenti našeho gymnázia mají za sebou další reprízu rockového muzikálu Jesus Christ Superstar. Jejich již páté představení bylo odměněno opravdu velkým aplausem a standing ovation.

Členové Sboru dobrovolných zpěváků nacvičovali již měsíc před vystoupením, scházeli se jak ve všední dny, tak o víkendech a pilně si opakovali (ti noví se učili) vše, co bylo potřeba. Není to tak lehké, jak by se na první pohled mohlo zdát. Potřebujete zde dohromady zpívat, hrát a mnohdy i tančit, ale myslím si, že to naši studenti opravdu zvládli.

Já sama jsem byla jednou z účastnic. Sešli jsme se ve tři hodiny v Loutkovém divadle. Nikde ještě nebyla cítit žádná nervozita, lidé byli naopak nadšení, že tento den znovu přišel, a že se můžeme jako kolektiv znovu pustit do hraní. Jelikož jsme už v tomto divadle hráli podruhé, většina z nás věděla, kam máme jít a co máme dělat. A zkouška mohla začít. Projeli jsme si celé přestavení od začátku dokonce a je pravda, že mnohých se zmocňovala nejistota, když sem tam něco udělali jinak než měli, nebo na něco zapomněli. Po dvou a půl hodině se začali scházet lidi, přicházeli do sálu a s očekáváním usedali na svá místa, zatím co my jsme dodělávali poslední úpravy a měli tzv. motivačku. Těsně po šesté představení začalo.

Hned po tolik obávané předehře přišel na scénu i sbor a bylo vidět, jak z mnohých spadla tréma a všichni jsme si celé představení náležitě užili, i protože nás publikum pochválilo po každé písničce bouřlivým potleskem. Opravdu dobře ztvárnili své role i sóloví zpěváci. Ježíš (Václav Strýček) zazpíval přesvědčivě jak radostné písně, tak i umírání na kříži. Hlavní záporná role, Jidáš (Jakub Novák), byla naopak často děsivá, jeho sebevraždu by mu uvěřil každý divák. Máří Magdalena (Kristína Štelbaská) byla naopak upřímně starostlivá a starala se o Ježíše jak jen mohla. Všichni jmenovaní a další (Pilát - Václav Janalík, Herodes- Jakub Svojanovský, Kaifáš - Jiří Mánek, kněží - Tomáš Foldyna, Lukáš Sojka) předvedli opravdu potleskuhodné výkony. Na konec při „děkovačce“ tento potlesk neustával a opona se musela ještě jednou otevřít i po přídavku - písni „Psát od prvních řádků“. Obecenstvo nám tím udělalo opravdu velkou radost!

 

Dále mám pro Vás, dva rozhovory, jeden s divákem v hledišti a druhý s účinkujícím na pódiu.

 

Marek Krumnikl (KVIA), divák

 

Ahoj, jak se ti líbilo představení?

Představení se mi líbilo.... šlo vidět, že všichni tvrdě pracovali a to se potvrdilo a představení diváka nadchlo. (Pozn. Autora: První reakce byla: „Bylo to boží!“)

Co se ti na představení líbilo nejvíce / nejméně?

Nejméně nic. A nejvíce, to nevím. Já bych tam nic nevyzdvihoval. Líbilo se mi to celé.

Líbilo by se ti hrát v takovém muzikálu?

Kdybych uměl zpívat, tak asi ano.

Ty už jsi toto představení viděl na jeho premiéře. Zdálo se ti v něčem jiné/lepší? V čem?

Celkově se to zlepšilo.

Chtěl bys něco vzkázat účinkujícím?

Zlepšili jste mi den!

 

Petra Peregrimová (KVB), tanečnice

 

Ahoj, líbilo se ti představení?

Nevím, jak z pohledu diváků, ale z jeviště to působilo dobře :)

Jsi s tvým/vašim výkonem spokojená?

Jsem velice spokojená. Představení jsem si opravdu užívala a snažila se co nejvíce vžít do role. A myslím, že výkony ostatních byly víc než dobré. Každý se snažil, aby představení bylo co nejlepší.

Co se ti líbilo nejvíce/ nejméně?

Nad tím jsem ani nepřemýšlela. Není asi nic, co by se mi nelíbilo. A nejvíce? To také nejde říct. Možná jen, že jsem si nejvíce užívala závěrečnou píseň Superstar.

Myslíš si, že se stále zlepšujete? Je stále co zlepšovat?

Určitě se zlepšujeme. Pokaždé někde najdeme místo, které by se dalo zahrát líp. Takže určitě se to dá ještě zdokonalit.

Jak bys nalákala lidi, aby se přidali k vám, hercům?

Nalákala? Stačí, když přijdou na představení a přidají se k nám sami. Takhle jsme naši skupinu rozšířili o dalších pět členů. (Asi pět, tipnula jsem si)

Co bys vzkázala divákům/ studentům?

Že jsme všichni moc rádi za jejich podporu, někteří už byli na představení i 4x a stále s větším nadšením. Jsme rádi, že se to všem líbí.

 

Sára Wranová, KVB

Opraveno. Pěkné.

Zpět