Matiční vítá vánoční svátky

04.01.2013 20:57

 

Dovede si nějaký student našeho gymnázia vůbec představit Vánoce bez tradičního vánočního koncertu v kostele Dona Bosca? Přestože ten letošní byl v mnohém velmi podobný svým předchůdcům, mnoho z toho mála dorazivších posluchačů prohlásilo, že se jim moc líbil a že měl něco navíc. Možná, že za to mohlo všeobecně panující napětí z toho, zda je tento koncert tím posledním vůbec, ale spíš to bylo pečlivě sestaveným programem a nadšením všech účinkujících pro věc.
Publikum určitě nadchlo pásmo filmových melodií pro troje housle a klavír, někdy přecházející tak plynule, že člověk málem nezaznamenal další skladbu. Řadu vášnivých diskuzí rozpoutala skladba Cabaret doplněná o taneční překvapení, a obrovský úspěch sklidila i všem známá Bohemian Rapshody, podle slov paní profesorky Šňupárkové intelektuální skladba těžká na poslech i nácvik, ale náš sbor spolu se skvělou skupinou se s tím popral vskutku obdivuhodně. A i učitelský sbor si koncert jistě výjimečně užil. Není divu, když se mu dostalo prostoru pro nádherně smutně nostalgickou písničku Nad stádem koní, a velké podpory publika.
Vážnější pasáže latinských chorálů obohatili komentátoři Vašek Strýček s Jirkou Mánkem trefnými poznámkami, které by často ani nikdo jiný než my, studenti MGO, nepochopil. A tak poté, co jsme si na závěr všichni společně zapěli tu každoroční jistotu Narodil se Kristus Pán, odcházeli jsme s úsměvem domů, na prázdniny! Které jsou již bohužel minulostí.

Eliška Kozáková, sexta B

Zpět