Nový rok 2012

24.01.2012 14:04

Co přinese nový rok 2012?

Jistě se ptáte taky. Při novoročním projevu jsme se toho moc nedozvěděli.

Ale přání do nového roku je nám všem jasné: Zdraví a štěstí. Kromě zdraví a štěstí si můžeme jako důležitou vybavit třeba ekonomiku. Jak to tedy s námi bude?

Vezmeme si to od začátku, určitě leden a únor přinese nám všem spoustu času na horách a z toho vyplývá i změna cen, jako třeba benzínů, nebo nafty. Nejen lyžování může přinést i zlé následky, které bych nikomu nepřál a jsou to tedy hlavně zlomeniny a naraženiny.

Újmu, na našem zdraví zastaví teplé jarní měsíce duben a květen, v květnu si studenti užijí dvakrát po sobě v týdnu volno, na svátky máje. Když půjdeme dál po spirále času, dostaneme se k červnu. Červen - studenti jako já si pod tím vybaví dobrou a špatnou zprávu. Já velmi rád začínám tou špatnou: Vysvědčení, alespoň pro ty, kterým se to nepovedlo to tak je a tu dobrou zprávu všichni víme, ano jsou to prázdniny.

Posuneme se dál, následuje červenec a srpen, měsíce vyložené pohody, dovolené a klidu. Ihned ale přibrzdíme s tím klidem, jakmile přijde září, začne škola a školní rok je tu zase. O chvíli později začíná podzim a na roční trůn postupně sedává říjen a listopad.

No a konec každého roku na naší planetě ukončuje prosinec a ten je opravdu úžasný. Vánoce, Silvestr a další svátky.

Myslím si, že rok je u nás skvělý!

 

Ondřej Sliška

Zpět