Ples MGO z jiné strany - L. Vojtěchovská

14.02.2012 18:37

Není divu, že ženy prožívají plesy jinak než muži. Především se musí ustrojit, aby zaujaly pány nebo pozlobily své rivalky.

Musím uznat, že dívkám z Matičního gymnázia to na školním plese konaném 21. ledna velmi slušelo. Některé laciné „šatky“ poseté flitry bych neoznačila jako vkusné, ale většina slečen vypadala mnohem lépe, než jak se prezentují ve škole. Ony nudné džíny a trika s bláznivými potisky vyměnily za krásné róby, obuly si lodičky (které ovšem některé už kolem půlnoci sezouvaly pro bolest chodidel nebo nesnesitelné puchýře) a umě se nalíčily. Precizně namalované oční linky, umělé řasy, růž na tvář a výraznou rtěnku. To vše patří k prostředkům pro oslnění všech přítomných, zejména mužů.

Ach ano, získat tanečního partnera není vůbec jednoduché. Chlapi prostě neradi tančí. Mnoho příslušnic něžného pohlaví získalo pocit, že muži chodí na zábavy částečně z povinnosti a částečně snad pro to množství krásných žen slastně se pohupujících v bocích. Pro muže není těžké se na ples připravit fyzicky, ale duševní očista v podvečer je nezbytná. Musí vydržet štěbetání svých drahých poloviček u stolu a následně snášet nemilosrdné útoky dámských střevíců na jejich nohy.

Musím však pochválit i pany, kteří se zúčastnili plesu MGO v Domě kultury – nezaháleli a na parketu se jich kroutilo stejně tolik jako dam. Obě pohlaví se svíjela v rytmu rock´n´rollu, cha-chi a dalších neidentifikovatelných tanců. Nutno poznamenat, že jim to společně velmi slušelo.

Lenka Vojtěchovská, případné změny prosím zkonzultovat předem

Zpět