Příjemný večer v barvách MGO

23.01.2012 17:41

Sobota, 21. ledna, je čas se připravit, doladit poslední detaily. Ještě jsem zapomněl lístek. Už jenom uvázat kravatu a vyrážím. Musím se stavit do obchodu, kamarádka cosi potřebuje, nestíhám. Již přijíždí tramvaj, nasedám a očima popoháním řidiče. Výstup, rychlá kontrola času, kdy pojedu zpět, honem do sálu. Všechno v pořádku, stihl jsem to, Ples Matičního gymnázia právě začíná.
   Po uvítání s několika přáteli i kantory se můžu věnovat úvodnímu slovu, posléze ukázkovému tanci, sborovému zpěvu, až nadešel čas k šerpování maturantů. Od této chvíle se atmosféra ještě více uvolňuje, nastává nejočekávanější část večera. Následuje hudební vystoupení školní skupiny Údy z půdy s časem prověřenými hity, kterými se naplno rozjíždí volná zábava. Studenti si užívají jak se patří, ovšem nezapomíná se ani na profesory, ojedinělými se samozřejmě nestala ani vyzvání učitelů k tanci.
   S přibývajícími hodinami si snad užíváme stále více, mně osobně se končit zdaleka nechce, leč čas je neúprosný, chýlí se k závěru plesu. Nezbývá než pochválit a poděkovat organizátorům, že vše bravůrně zvládli. Po oficiálním ukončení je ještě zapotřebí posbírat zapomenuté či ztracené věci. Studenti odchází bezpochyby se silnými zážitky, mají zase na co vzpomínat, někteří, včetně mne, se už začínají těšit na příští rok.

 

Vojtěch Mohyla

 

Zpět