Recitační soutěž

21.10.2012 00:01

 

Dne 11.října 2012 proběhla na naší škole recitační soutěž, které jsem se zúčastnila spolu s dalšími studenty gymnázia. Soutěžilo se ve dvou kategoriích, které byly rozděleny podle věku na studenty nižšího a studenty vyššího gymnázia. 

Všichni byli pečlivě připraveni na přednes své básně a někteří do svého vystoupení dokonce zakomponovali i divadelní prvky. Výběr básní byl různorodý, někteří měli básně smutné a jiní veselé. I výběr autorů byl různý, jedna studentka dokonce přednesla báseň, kterou sama složila.

Všechna tyto vystoupení hodnotila čtyřčlenná porota složená z profesorů Mgr. Gromnici, Mgr. Novákové, Mgr. Trčkové a Mgr. Vaseviče. Ti, i přes to že jejich úkol nebyl snadný, se shodli na vítězích. V mladší kategorii se na třetím místě umístila Matylda Kubečková, druhé místo vybojovala Adéla Kozáková a první místo získala Sára Wranová. V kategorii staršího gymnázia jsem se na třetím místě umístila já, Magdaléna Musálková. Na druhém místě byla má spolužačka Lenka Lasoňová a jako první se umístila opět má spolužačka Lucie Machalová. 

Zpět