Vánoce na MGO

16.12.2011 00:19

 

    Protože studiem na střední škole se nemyslí jen sezení v lavicích a memorování vzorců a pouček, snaží se Matiční gymnázium svým studentům prosinec každoročně co nejvíce zpříjemnit. Poslední předvánoční den se pak ve většině tříd neučí, studenti si předávají dárky a společně se těší na necelé dva týdny, během kterých úspěšně zapomenou vše, o co se u nich kantoři od září snažili. Profesoři, obměkčeni atmosférou Vánoc, nebo možná vidinou volna, tento fakt vítají s nemenším nadšením, a tak se ona uvolněná dobrá nálada šíří bez zábran po celé škole, aby byla s první písemkou po Novém roce o to drsněji přerušena.

    Letos byla dokonce na škole vyhlášena soutěž o nejpěknější vánoční výzdobu, což vyvolalo vlnu zájmu především u studentů nižších ročníků. Stačí se tak projít po škole a zhluboka nasát, a ona nákaza radosti a příjemného rozpoložení vás určitě nemine.

    Stalo se už tradicí, že kalendářní rok bývá u nás zakončen koncertem školního pěveckého sboru v kostele Dona Boska. Tuto akci každoročně organizuje p. prof. Zdeňka Švrčková, pro letošní rok je stanoveno datum 22. 12. od 10:00, zvána je i veřejnost, vstup je zdarma. Na programu budou jak latinské duchovní písně, tak i spirituály, jazz a samozřejmě i koledy. Rok 2011 tak snad ukončíme co nejpříjemněji, abychom všíchni (jak žáci, tak i učitelé) načerpali dost sil na lednové uzavírání pololetí.

Zpět