Vyvrcholení ligy jako vystřižené z filmu

22.03.2012 17:45

   Matiční gymnázium žije. V pondělcích posledních týdnů studenti žili hlavně školní florbalovou ligou s názvem Šmeralka cup. Utkání vyřazovací části nalákaly nemálo diváků, ba dokonce někteří z kantorů neodolali a dobrovolně zavítali do školní tělocvičny. A že bylo na co se koukat, o tom nemůže být pochyb.

   Ačkoli se do semifinále probojovaly oba týmy maturantů, bylo by bláhové prohlásit, že o finalistech je rozhodnuto. Také v tom lze nalézt krásu sportu ve studentském podání, výkony nezávisí pouze na věku a s ním spojené fyzické zdatnosti. Nejen mladíci z pátého ročníku osmiletého gymnázia toho nakonec byli důkazem, když se ve finále střetli s druhým ročníkem gymnázia čtyřletého a odsoudili tak všechny maturanty k boji o bronz.

   Samotné finále nabídlo strhující osmnáctigólovou podívanou, která vyvrcholila, jak se na finále sluší, samostatnými nájezdy. V nich uspěli mladší ze soupeřů a překvapivě se tak zmocnili Šmeralova poháru. Následovalo oficiální předávání medailí z rukou zástupkyně občanského sdružení Přátelé MGO, které celou soutěž finančně podpořilo. Oslavy se neomezily pouze na vítěze, avšak vzhledem k termínu na začátku týdne se nijak nepřehánělo.

   Pevně věřím, že všichni hráči, diváci, ale i učitelé se za uplynulým ročníkem ohlédnou jako za příjemnou zkušeností a i když se vše třeba nevydařilo do posledního detailu, jedná se o ponaučení pro příště. Ano, ani příští rok nám studenti Matičního gymnázia nezleniví.

 

Vojta Mohyla

Zpět