Ze světa paranormálních romancí

10.03.2013 10:56

 

Ze světa paranormálních romancí

Nelze si nevšimnout, jaké množství přednášek a akcí se tento rok na Matičním koná. Nebudu se zabývat tím, čím to asi je, to už si každý přebere v hlavě sám, ale napíšu o jedné z nich, besedě s autorkou sci-fi literatury. Přestože očekávání mnohých z nás moc neodpovídalo následné realitě, šlo o zajímavých pětačtyřicet minut.

Řeč nebyla o vesmírných raketách ani cizích galaxiích. Na návštěvu k nám přišel majitel nakladatelství Fantom Print Libor Marchlík, dále jeho redaktor, lidem z Jesuse známý Jiří Popiolek, tušili jste to?), a samozřejmě autorka vystupující pod pseudonymem M.T.Majar. Spisovatelka má za sebou román Znamení vlka, příběh dívky poznamenané vlkodlakem, který se řadí mezi paranormální romance, a také knihu Hot boys, což je samotnou autorkou nazýváno dokonce hard romancí. Kdoví, možná, že si knihy najdou na našem gymnáziu svůj okruh čtenářů, hlavně mezi staršími studentkami.

Po krátkém představení následovala beseda a prostor pro dotazy. M.T.Majar se svěřila, kdy a proč začala psát, a sdělila nám dokonce VIP informaci, že Znamení vlka je původně fan fiction inspirováno knihami Anity Blakeové. Nakladatelé si zase postěžovali, jak těžké je mezi tím množstvím rukopisů vybrat ty, které mají potenciál dobýt knihkupectví. A na závěr se prořekli dokonce i o tom, že paní profesorka Kretková pro ně překládala sérii Trpaslíci II. A pozor! Slíbila dokonce, že student, který najde v překladu chybu, bude speciálně odměněn. Kolik nadšenců výzvu přijme?

Eliška Kozáková, SXB

Opraveno. Příliš stručné. Chybí fotografie a taky autor článku.

 

Zpět